Leren

Leren

Onderwijs

Voor mbo- en hbo-techniekstudenten is de RDM Rotterdam ‘the place to be’. Studeren doe je hier in de beste moderne laboratoria en werkplaatsen en leer je over belangrijke thema’s zoals energietransitie, hernieuwbare brand- en grondstoffen, duurzaam transport en slimme logistiek. Bedrijven en startups werken samen met studenten aan concrete innovatieprojecten. Ook kunnen bedrijven op RDM terecht, om kennis bij te schaven of om te leren innoveren.

Opleidingen

Op RDM zijn diverse onderwijsinstellingen actief. In de eerste plaats zijn dat de Hogeschool Rotterdam en het Techniek College Rotterdam die beide in het Innovation Dock zijn gehuisvest. Bij deze instellingen kunnen studenten terecht voor techniekopleidingen. Ook de STC Group en de IT Campus bieden opleidingen aan.

Stagemogelijkheden

Ben jij een student en op zoek naar een goede, uitdagende stageplek bij een bedrijf in de Rotterdamse haven? Wij zoeken studenten van techniekopleidingen bij de instituten EAS, IGO, RMI en CMI. Ook voor studenten vanuit andere disciplines zijn er stagemogelijkheden bij bedrijven in de haven. Belangstelling? Stuur een e-mail met je CV naar havenstages@hr.nl en zij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Coe HRTech

Bij Centre of Expertise (CoE) HRTech werken studenten, docenten en onderzoekers van Hogeschool Rotterdam – vanuit verschillende vakgebieden – samen met bedrijven en overheden aan een technische aanpak van grote maatschappelijke vraagstukken als klimaatadaptatie, energietransitie, circulariteit en digitalisering. Dit doen we met praktijkgericht onderzoek en innovatieprojecten binnen sectoren als bouw, maritiem, logistiek, water, proces- en maakindustrie. De ontwikkelde kennis wordt breed gedeeld, toegepast in de stad en haven van Rotterdam én gebruikt om ons techniekonderwijs te vernieuwen. Ook hebben we op de campus van RDM Rotterdam een leerwerkomgeving ingericht – met allerlei labs en werkplaatsen – die lijkt op de praktijk, en maken we jongeren enthousiast voor een techniekstudie.

Leren innoveren?

Wil je innoveren? RDM Next helpt jouw bedrijf om sneller en beter te innoveren. Dit doen we door middel van workshops, begeleiding en advies omtrent techniek en innovatie.

Kadekrakers

Om kennis te maken met de ambitieuze studenten op RDM maakt het RDM-programmabureau geregeld een portret van een student – een kadekraker - die een inspirerende stage of interessant onderzoek doet.

Neem voor extra informatie

of vragen contact met ons op

Routebeschrijving

Bereikbaarheid