Ontmoeten

Ontmoeten

Ontmoeten = innoveren

Elke dag ontmoeten duizenden mensen elkaar op RDM. RDM Rotterdam vormt samen met Merwe-Vierhavens aan de overkant van de rivier het Rotterdam Makers District. Binnen dit Makers District huisvesten we niet alleen bedrijven, onderwijsinstellingen en test- en onderzoeksfaciliteiten, er zijn ook allerlei initiatieven om deze partijen met elkaar in contact te brengen, samen te laten werken en kennis te laten delen. Zo houden we het ecosysteem, samen met alle netwerkpartners draaiende. Alles komt hier samen. En dat is nodig, innoveren kun je niet alleen.

Innovatief ecosysteem

Met de juiste partner kun jij je innovatie versnellen en de Rotterdamse haven helpen te innoveren. Op RDM Rotterdam vind je al veel van die netwerkpartners omdat zij zich graag vestigen in de innovatiehub. Kom je er niet uit, weet je niet bij wie je kunt aankloppen? De Innovation Connector van het Rotterdam Makers District, en het programmabureau helpt ondernemers de juiste partners te vinden.

Netwerk

Niet alleen vind je op onze kade platforms als iTanks en PortXL, maar ook zijn er rechtstreekse lijntjes met het Havenbedrijf Rotterdam, Smartport, Gemeente Rotterdam, Platform Zero, InnovationQuarter, Deltalinqs etc.

iTanks

Stichting iTanks is een kennis- en innovatieplatform voor de havengerelateerde industrie. Het brengt bedrijven, kennisinstituten en industrie-experts met elkaar in contact en en wijst hen op nieuwe technologieën en de laatste innovaties. Zij helpen bedrijven bij het toepassen van nieuwe kennis en slimme innovaties.

Website

PortXL

We are strictly a B2B maritime accelerator. This is why our focus is on creating tangible business value for maritime start-ups and scale-ups who are serious about building their business.

Website

ECI Mainport

Inside

Wanneer je gevestigd bent in het Rotterdam Makers District krijg je toegang voor Inside. Een communityplatform voor en door ondernemers in het Makers District. Op Inside vind je alles: mensen met de kennis die jij nodig hebt, machines en materialen, testfaciliteiten, stagiairs en afstudeerders, een werkplek of een (nieuw) kantoor of bedrijfspand. Inside is ook de plek waar je samenwerkingspartners vindt, of het nu gaat om een collega-ondernemer of een kennis- of onderwijsinstelling.

Events

Op RDM worden allerlei events georganiseerd. Ook kun je verschillende ruimtes huren voor (bedrijfs)evementen. Zo wordt de RDM Onderzeebootloods verhuurd door onze partner Ahoy. De RDM kantine door Dudok en de Loft en het auditorium door RDM Next.

Rondleidingen

Voor bedrijven en organisaties organiseren we verschillende rondleidingen in het Rotterdam Makers District.

RDM Onderzeebootloods

Zoek je een unieke locatie voor je (netwerk)evenement, congres, beurzen of bedrijfsfeest? De RDM Onderzeebootloods wordt verhuurd via onze partner Ahoy.

RDM Kantine

Heb je elkaar gevonden? Afspreken kan bij de RDM Kantine, daar is het goed netwerken onder het genot van een goede kop koffie met gebak en/of belegd broodje. De unieke evenementenlocatie beschikt over twee zalen voor o.a. vergaderingen, borrels, walking dinners en feesten tot wel 200 personen. Meer informatie via onze partner Dudok Horeca Groep.