Ondernemen

Ondernemen

Vestigen op RDM

Op RDM Rotterdam vind je ruim 60 bedrijven. Van klein tot groot. Startups, MKB- bedrijven en wereldspelers in de maritieme en offshore sector dragen bij aan het innovatieve karakter van RDM. Innovaties worden hier snel gerealiseerd. Niet alleen ondersteunen we je in het vinden van de juiste connecties, maar ook helpen we je bedrijf zichtbaar te maken via media. Daarnaast vormen we een samenwerking met Havenbedrijf Rotterdam, Hogeschool Rotterdam en Techniek College Rotterdam en werken we nauw samen met Rotterdam Partners, Smartport, Deltalinqs en PortXL en zijn hoofdpartner van de merkalliantie Rotterdam Make it Happen.

Ruimte huren?

Ondernemers die werken aan (maritieme) innovatie hebben bij ons een streepje voor. Op RDM Rotterdam zijn zowel aantrekkelijke bedrijfs- als kantoorruimten te huur. Er is ruimte in o.a. in het gebouw de Medische Dienst en/of het Innovation Dock. We starten in 2024 met de renovatie van het Oude Hoofdgebouw, daarmee komt veel ruimte vrij voor tientallen nieuwe startups. Ook liggen er plannen op tafel voor een kleinschalig complex 'Het Magazijn', multifunctionele bedrijvenunits wat gebouwd gaat worden op het Scheepsbouwplein. Interesse? Kijk hier voor vastgoedmogelijkheden. Bel ons, we denken graag met je mee.

Netwerk

Als je als ondernemer op RDM vestigt, krijg je ook een uitgebreid netwerk tot je beschikking. Je maakt direct deel uit van het ecosysteem en netwerk van Havenbedrijf en gevestigde multinationals. Partners als RDM Next, iTanks en PortXL organiseren regelmatig netwerkbijeenkomsten. En daarnaast krijg je ook toegang tot een digitaal platform voor ondernemers in het gehele Rotterdam Makers District. Zo kan iedereen elkaar snel vinden en contact leggen.

Testfaciliteiten

Ondernemers kunnen een stageopdracht of projectopdracht bij de Hogeschool Rotterdam aanvragen en op die manier gebruik maken van de vele werkplaatsen en fieldlabs. De machines zijn bedoeld voor prototypes en testen. Zo kun je samen met studenten prototypes maken en gebruik maken van de testfaciliteiten. Er is o.a. een houtwerk- en lijm/composietenlab, een waterstoflab, een Aqualab en zelfs een dronehaven voor de deur. Een unieke experimenteerlocatie voor aquatische drones in het open water van de Dokhaven van RDM Rotterdam.

Flexibele doorgroei

Op RDM is flexibele bedrijfs- en kantoorruimte te huur. Dus ben je een startup en denk je te gaan groeien, of groei je even minder snel als verwacht? Of wil je tijdelijk opschalen? Het Innovation Dock biedt letterlijk en figuurlijk ruimte voor innovatie. In een open ruimte kan op flexibele basis, voor de duur van een productontwikkeling, een kavel worden gehuurd waar prototypes kunnen worden getest en gedemonstreerd. Wij denken met je mee. Er is altijd wel plek, ook aan de overkant in Merwe-Vierhavens.

RDM Ondernemers

Meer dan 60 vernieuwende bedrijven hebben hun plek gevonden op RDM Rotterdam.

Innovation Connector

Je hebt een idee. Maar waar haal je de kennis, capaciteit en faciliteiten vandaan om de haalbaarheid te onderzoeken en een concreet prototype te maken? Of je wilt samenwerken met het onderwijs? Lang niet alle bedrijven hebben ruimte en budget voor hightech apparatuur, zoals industriële robotarmen, 3D-metaalprinters of een waterloopkundig laboratorium of toegang tot talent. Via één aanspreekpunt word je direct verder geholpen om jouw idee te verwezenlijken, zowel voor tijdelijke als langdurige projecten. Innovation Connector Ferdi Bakker helpt ondernemers netwerken uit te breiden, ondernemers en opleidingen te verbinden en ook weet hij de juiste ingangen bij de diverse onderwijsinstellingen voor stage- en afstudeervraagstukken. Mail f.bakker@portofrotterdam.com of bel +31641910690.

Stagiaire nodig?

Heb je een stagiaire nodig? Hogeschool Rotterdam en Techniek College Rotterdam leiden jonge mensen op die beschikken over de ’21st century skills’ waar bedrijven behoefte aan hebben. De deur naar talent staat hier letterlijk open. De hogeschool bemiddelt voor de derde- en vierdejaars (afstudeer)stage van opleidingen in het technisch domein. Als je – naast een techniekstudent – ook behoefte hebt aan bijvoorbeeld een economiestudent, kunnen zij ook deze aanvraag uitzetten. Stuur een e-mail (met de stage/afstudeervacature) naar havenstages@hr.nl en zij nemen snel contact met je op.

Havenmakers

Uit de social media portretreeks 'Havenmakers'.

Neem voor extra informatie

of vragen contact met ons op

Routebeschrijving

Bereikbaarheid