Over RDM

Over RDM

Over RDM

RDM Rotterdam huisvest ruim zestig innovatieve bedrijven, mbo- en hbo-techniekonderwijs en hoogwaardige test- en onderzoeksfaciliteiten. RDM is een samenwerking tussen Havenbedrijf Rotterdam, Hogeschool Rotterdam en Techniek College Rotterdam.

Programmabureau

Het programmabureau bestaat uit een team van zeer bevlogen mensen met verschillende disciplines. Zij staan altijd voor onze ondernemers en partners klaar en zoeken actief de samenwerking op. Je vindt ons in het informatiecentrum van RDM Rotterdam, gebouw Medische Dienst aan de Klinknagelstraat 2.

Rotterdam Makers District

RDM Rotterdam vormt samen met het havengebied Merwe-Vierhavens (M4H) het Rotterdams Makers District. Een gebied midden in de haven én dichtbij de stad, waar de nadruk ligt op innovatieve maakindustrie met oog voor mens en omgeving. Waar samenwerking wordt gestimuleerd, zowel tussen bedrijven onderling als tussen bedrijven en onderwijs- en kennisinstellingen. Waar bedrijven kunnen experimenteren en innovatieve start-ups kunnen uitgroeien tot gevestigde ondernemingen.

Geschiedenis RDM

De Rotterdamsche Droogdok Maatschappij N.V. (RDM) werd in 1902 opgericht door een consortium van bijna alle Rotterdamse reders met steun van de banken om voldoende onderhoudscapaciteit in Rotterdam te verzekeren. De RDM begon met scheepsreparatie, maar breidde haar activiteiten al spoedig uit tot nieuwbouw, eerst van vrachtschepen, maar later ook van onderzeeboten, tankers en passagiersschepen.